STEUN VZW DE VOORHAVEN

VZW De Voorhaven stelt het beschermde erfgoed van De Voorhaven centraal. We ijveren voor een toekomstgerichte ontwikkeling van deze mooie en authentieke Gentse wijk. VZW De Voorhaven is een initiatief van Muidenaars met een hart voor de wijk. In nauw overleg met de buurtbewoners, ontwikkelaars en overheid willen we de Voorhaven nieuw leven inblazen, binnen de krijtlijnen van het beschermingsbesluit van 1996 'Voorhaven en Tolhuis'. 

VZW De Voorhaven telt meer dan 300 leden en we strijden enthousiast om dit prachtig stukje Gent te bewaren.

IK WIL LID WORDEN!

Vanaf 5 euro per jaar steun je onze activiteiten om dit unieke erfgoed met meer dan 15 beschermde monumenten ruimer bekend te maken en te beschermen.

Sympathiserend lid - 5 euro
Gezinslidmaatschap - 15 euro
Steunend lid - 25 euro

Sympathiserend bedrijf - 50 euro
Steunend bedrijf - 250 euro
Structurele sponsor - 500 euro

Dankzij jouw lidmaatschap organiseren we rondleidingen, lezingen en workshops. We voeren een continue dialoog met overheid en ontwikkelaars om de Voorhaven optimaal te ontwikkelen. Onze activiteiten hebben altijden een culinair accent. Van monumenten bezoeken krijg je immers honger! Onze jaarlijkse winterbarbecue en monumentenbrunches zijn niet te versmaden. We werken samen met de beste Gentse koks die op locatie - aan één van de monumenten van de Voorhaven - komen koken.

JAARLIJKSE BIJDRAGE

Ondersteun onze activiteiten door jaarlijks een bijdrage te storten. Dat kan op rekening BE56 7370 3577 8188 (vzw De Voorhaven). 

 

IK KOOP HET BOEK 'ODE AAN DE MUIDE'!

Het boek 'Ode aan de Muide' werd uitgebracht door Lannoo. Het is in alle boekhandels uitverkocht, maar nog bij ons te bestellen voor 35 euro (verzendkosten niet inbegrepen). De opbrengst van het boek gaat integraal naar de werking van de VZW. 

'Wonen en werken in de Muide, een verborgen parel in Gent Het voormalige havenkwartier van Gent, de Muide is aan een opmars bezig: meer en meer creatieve geesten vinden een vaste stek in deze boeiende wijk. Talrijke renovatieprojecten werken deze opwaardering in de hand, net als de verfrissende (woon)ideeëen van bedrijfsleiders, (ex-)sportlui, mediafiguren... Annelies Rutten nam de proef op de som en peilde bij dertien bewoners naar de magie van de buurt. Een prachtig geïllustreerd boek dat de poëzie van de Muide uitgebreid in de verf zet, met schitterende beelden van topfotograaf Bart Van Leuven.' volgens boek.be.

 

PRAKTISCH

Stuur ons een mailtje met je bestelling of gegevens voor lidmaatschap (naam, voornaam, adres en telefoonnummer). Stort tegelijkertijd het juiste bedrag op BE56 7370 3577 8188. Bestellingen worden dan onmiddellijk per post of met Bubble post verstuurd, of je kan ze komen afhalen

Na betaling van het lidmaatschap houden we je per mail op de hoogte van onze activiteiten. Geen nood, we gaan je niet overstelpen met mails! We beschermen de privacy van onze leden en je zal enkel bericht ontvangen over onze activiteiten of belangrijk nieuws over De Voorhaven, dit beperkt zich tot 3 - 4 berichten per jaar. Leden krijgen bovendien korting op onze betalende activiteiten. 

 

STEEK DE HANDEN UIT DE MOUWEN!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen tijdens onze activiteiten. Stuur ons een mailtje en we nemen contact.